Wat is een Rode Tent?


De Rode Tent is een veilige plek voor vrouwen om zich even helemaal terug te trekken uit hun dagelijkse besognes en even helemaal niets te moeten. De Rode Tent is gebaseerd op het boek The Red Tent van Anita Diamant; een fictief verhaal over hoe vrouwen eeuwen geleden eenmaal per maand, bij Nieuwe Maan wanneer ze menstrueerden, bijeen kwamen. Een fictief verhaal, maar wel gebaseerd op een red tent in het Midden-Oosten een paar duizend jaar geleden.


In Nederland en België zijn er inmiddels ook Rode Tenten. In de Rode Tenten komen vrouwen bij elkaar. Vrouwen van alle leeftijden, van allerlei komaf, met allerlei beroepen, met welke huidskleur dan ook. Wat er gedeeld wordt is het VROUW-ZIJN. In een Rode Tent kan worden gepraat, gezwegen, gelachen, gehuild, geknuffeld, gedanst, gemediteerd, gelounged, gemasseerd … veel mag, niets moet. Er alleen maar ZIJN is ook prima!
We delen de verhalen van ons leven en we proberen te luisteren zonder oordeel en met respect voor elkaar. Er hoeven geen oplossingen en adviezen te worden aangedragen; gehoord en gezien worden, daar gaat het om. En wat gedeeld is in de Rode Tent blijft in de Rode Tent.

Vaak is er een thema gekoppeld aan een Rode Tent bijeenkomst. Een Rode Tent staat echter nooit alleen maar in het teken van dat thema. Er is altijd ruimte voor dat wat zich aandient. Het is vrouwelijk, het stroomt, het vormt zich organisch. Als het je aanspreekt ben je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. En neem ook vooral je vriendin, buurvrouw, zus, moeder etc. mee!

Wanneer? Kijk in agenda.

Wil je weten hoe het geregeld is?

Nog vragen? Ga naar contact.